Драгана Кузмановић-Јаничић: Постоји и Евроазијска унија!

0
694

Не постоји само Европска унија као опција за интеграције Србије, постоји и Евроазијска унија, казала је предсједница Свесловенског савеза “Свети Серафим Саровски“ Драгана Кузмановић-Јаничић. Она је на скупу кога је та организација организовала у сарадњи са Црквеном општином СПЦ-а и локалном самоуправом у Сребреници, у Републици Српској, истакла да су интеграције са Русијом, као и међусобне српске интеграције, приоритетни интерес Србије и Републике Српске.

– Овдје на овом мјесту гдје је отац Лука показао како се постиже циљ када постоје одлучност и воља, Свесловенски савез је богатији за још једну организацију која је ушла у његов састав. Српско-руско-белоруско удружење “Карно“ Сребреница има посебну мисију. Ми морамо дати јасан одговор онима који преко судбине Сребренице покушавају да сломе цијелу Републику Српску. И морамо бити оптимисти јер сте управо Ви, Сребреничани, фантастичном српском слогом, успјели да недавно постигнете велики циљ – Младен Грујичић је постао начелник општине, на понос свима нама, казала је Кузмановић-Јаничић.

Она је, анализирајући односе са Русијом, подсјетила и на српско страдање на Голом Отоку, када су у том времену најбољи синови Србије и Црне Горе страдали због љубави према Русији, без обзира на то да ли су они или њихове породице припадали патризанском или четничком покрету.

– Тамо смо били једно са Русијом, баш као што је Русија била једно са нама 1914. године када је без размишљања, због Србије ушла у Први свјетски рат. Милиони Руса су дали животе за слободу човјечанства, и тада, у другој деценији двадесетог вијека, и поготово у периоду од 1941 до 1945. Зато је наша мисија да руској јавности пласирамо, између осталог, и истину о Голом отоку, на коме су хиљаде Срба страдали дивећи се и кличући моћној Русији и њеном слободарском духу, подсјетила је Кузмановић-Јаничић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here