Сјутра Градски одбор Демоса Подгорице бира делегате за Изборну скупштину

1
376

Подгорички Градски одбор Демоса сјутра ће се изјаснити о листи делегата те странке за Ванредну изборну скупштину коју је, у међувремену распуштени, Извршни одбор странке заказао за 27. август, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ. Фракција Горана Даниловића одлучила је да се у Мојковцу одрже унутарстраначки избори и, између осталог,  донесе одлука о новом лидеру Демоса.

Извор портала УЈЕДИЊЕЊЕ близак Горану Даниловићу, који не признаје смјену са мјеста предсједника Извршног одбора, казао је да је намјера фракције коју предводи други човјек Демоса да се избори у тој партији одрже “у складу са Статутом и демократским процедурама које тај акт предвиђа“.

“Ванредна изборна скупштина јесте демократска иницијатива унутар наше странке и реализоваћемо је, па ко побиједи нека му је срећно. Важно је да не буде поражених и да Демос крене напријед. Морамо се извући из дубоке кризе у коју нас је гурнуо актуелни лидер Миодраг Лекић својим непромишљеним потезима“, каже саговорник портала УЈЕДИЊЕЊЕ који се залаже за то да се крајем августа изабере ново страначко руководство.

Он тврди да нема ни ријечи о било каквој “хајдучији“ у процесу разрешења унутрашње кризе у Демосу, те да су на сјутрашњи састанак позвани и Владислав Дајковић, најжешћи критичар Горана Даниловића из редова чланова Главног одбора, баш као и Маја Вучелић, одборница те странке у Скупштини Подгорице лојална лидеру Миодрагу Лекићу.

“Уколико желе, и они ће бити делегати за Изборну скупштину Демоса. Ипак, да се разумијемо, они су само двоје од 81 члана Градског одбора“, прецизира наш извор.

1 КОМЕНТАР

  1. Sve je vanzakonski. Skupština se ne može najavljivati potpisima već prisustom na Glavnom odborui glasanjem. S obzirom da ste u manjini, manipulišete. Nema tog suda na koji će vam ovako nešto proći.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here