ЕКСКЛУЗИВНО Демократе потврдиле писање портала УЈЕДИЊЕЊЕ: Кум Мило помогао ДФ-ове октобарске протесте

2
2108

Тјескоба, мучнина и неодољив нагон за повраћање који ових дана осјећа сваки нормални, часни и савјесни грађанин Црне Горе, а нарочито опозиционар, након сваке ријечи коју прочита у саопштењима ДФ-а упућеним Демократама, па тако и у овом посљедњем, потпуно су разумљиви. Замислите колико је појачан тај осјећај у нама кад прочитамо свакакве избљувотине о себи. Међутим, из једноставног разлога што искрени тродеценијски противници овом режиму, који су свашта у животу истрпјели само због тог свог пркоса и отпора, не заслужују више да читају свакакве неистине, а са друге стране наше васпитање и кућни одгој нам не дозвољавају да им вратимо на исти начин. Чак и данас када је Савјет младих ДПС-а јавно затразио линчовање демократа, лидери ДФ-а се нијесу зауставили, већ су се придружили ДПС-у, њиховом политичком близанцу у нападу на Демократе.

Ипак, прије тога ваља подсјетити „лидере“ ДФ-а на још један облик сарадње коју су остварили са ДПС-ом онда кад им је то требало. Сви се сјећамо протеста Демократског фронта пред истек прошлог им мандата (ко зна којег по реду у скупштинским клупама) и таман кад су ти протести почели да доживљавају свој крах, јер су и замишљени и реализовани тако да не успију, кум Мило се укључује и преко полиције буди тај дух који је требало да подгрије атмосферу, а онда га, опет по наруџби шефа, Радуновић својим покличем 8 сати прије истека рока гаси, за многе и у крви. Али не њиховој, него обичног народа, грађана који ту нису били због Фронта, него због правде, како се то и нама чинило тада. И тада су црногорски грађани, бројање њихових ребара и гушење цијеле Подгорице били колатерална штета још једне представе за јавност у режији ДПС-а и пар људи из ДФ-а, који након тога завешише у облизњим подгоричким ресторанима. Оптужише их тада за напад на уставно уређење, како би им придали ореол жртве, а у сусрет изборима појачали изборни резултат, а након избора ослободише их и одједном је за њих судство најбоље, а до тада је било корумпирано. Мало корумпирано, мало сјајно, како одговара којој представи. Кад се тога сјетимо, онда нам ова представа звана „државни удар“ чији расплет се још ни не назире изгледа као потпуно природни слијед ствари у односима послодавац (шеф и Служба) и запослени (пар сарадника из ДФ-а).

И баш кад су се „колеге“ из ДФ-а одале да су они ти који су кооаутори и дистрибутери оног безочно неистинитог и монструзног писма огавне садржине које је дијељено пред изборе у Новом и док смо ових дана изложени њиховим вулгарним и примитивним нападима, долази са стране ДПС-а потврда наше претходне тезе – да су они и ови „политички близанци“. Наиме, јуче је предсједник Општинског одбора Демократа и предсјддник опстине Котор, Владимир Јокић, био предмет позива на линч од стране Савјета младих ДПС Котор. Огољеног, отвореног, јасног, вриштећег, узбуњујућег позива на линч. Погубили су се, и једни и други. Не знају гдје ударају. Подршка никад мања, и једнима и другима. Због огромне већине поштених и часних бирача Фронта, ово друго је за жаљење. И усред ових напада сазнајемо да су, између осталог, и они осмишљени са Мујовићем, једним од највећих превараната у историји Црне Горе. У фино су се коло ухватиле „опозиционе колеге“, мада – с ким си, такав си. Вјероватно их је Свето спојио, јер Светово и пријатељство једног од лидера Фронта не зна за границе.

После фашистичког напада Марине Јочић на Џенана Колића и Штјефана Цамаја, потпредсједника Демократске Црне Горе и предсједника Демократског савјета, након којег се још нико није ни извинио из организације којој припада поменута дама, имамо прилику да читамо срамне нападе ДФ-а на Џенана Колића због присуства Ифтару у Медреси, на позив Исламске заједнице. Злоупотребљавати вјерска осјећања овог човјека и његово кућно васпитање које му не дозвољава да уређује домаћину софру и одређује му ко ће за њом сједјети и покушати да се из тога извуче нека политичка корист – јадно је и биједно. Али кад смо већ на теми о којој највише причате, а најмање знате, да вас још једном подсјетимо – управо је врх ДФ-а, односно ПЗП-а, прво устоличио Мираша Дедеића, а затим је тај исти врх ДФ-а, односно ПЗП-а, погазио Платформу коју је потписао са опозицијом и мањинским партијама, издао опозиционе бираче и гласао са ДПС-ом за усвајање Устава, који је том приликом, успут речено, зацементирао и права Срба за која се наводно борите, и то све за шаку еврића. Мислите ли ви да је су грађани доживјели амнезију и да ћете монструозностима покрити истину? Није могуће, господо профитери. А како ви браните Цркву најбоље смо видјели у сусрет изборима у Новом, када сте покушали да јој подметнете поменуто срамно писмо, а које сте састављали управо ви, уз инструкције шефа над шефовима организованих криминалних група и његових сарадника из окружења.

Са друге стране, истине ради, Невен Гошовић није посланик како тврдите, јер му не пада на памет да, као некима од вас, 27 година гули скупштинску клупу без резултата у виду смјене власти. Зато је то човјек који је повукао потез вриједан дивљења и сваког поштовања, што ви нећете никад – одрекао се посланичке функције и тиме, заједно са колегом Калуђеровићем, на дјелу показао шта значи смјена генерација, иако је дупло мање боравио у парламенту него добар дио вас. Зато, мизерно је и подло онако огавно ударати на људску величину, какав је Невен Гошовић, човјека који је читав живот посветио пружајући бесплатну правну помоћ свим грађанима који су му се тим поводом обратили, а и многи од вас су доста пута куцали на његова врата тражећи правну помоћ, јер сте познати као посланички клуб који није имао нити правника, нити економисту у својим редовима.

Овог пута нећемо ни о продаји избора у Подгорици, ни о продаји избора у Андријевици, ни о продаји Никшића за слободу, ни о продаји много чега другог. . . Нећемо ни о вашем „прозападном“ лидеру Мандићу, који се својевремено у америчкој амбасади жалио како не може да „натјера своје чланство да престане да се противи НАТО-у“. Ако не желите ни трунку истине рећи у свом одговору на ова питања, а видимо да не желите, није ни чудо што се хватате кравата, кошуља, ревера и рукава. Замислите, поштовани грађани, на колике смо их муке ставили да нам нађу нешто што не ваља и колико су нама заправо чисте руке кад је производ дубинских претресања до деветог нам кољена од стране удружених жбира „шефа“, његових слуга из опозиције и криминалног подземља то што носимо црвене кравате. Браво, генијалци!

Било како било, превод једне мудрости каже – док јуримо хијене, лопове и криминалце, не одапињемо стријеле на зечеве, политичке кукавице и губитнике. Ту вам је сва истина о нашој теренској кампањи која очигледно смета само вама и ДПС-у. Ударамо право на ДПС и организоване криминалне групе. И, као што видите, успјешно их разбијамо. Од почетка смо јасни, нема сарадње са ДПС-ом, нема за нас здравог ткива тамо које бисмо, за разлику од „најјачих опозиционара“ молили за помиловање или преклињали да гласају против скидања имунитета. Онај опозиционар који прије или након избора уђе у коалицију или било који вид сарадње са било којим дијелом ДПС-а, „здравим“ или „нездравим“, Миловим или Душковим, мојковачким или никшићким, у историји Црне Горе ће бити забиљежен као већи издајник и од Мила и од пар мешетара у врху ДФ-а. Сваки добронамјерни грађанин којем је доста тродеценијске кобајаги опозиције добродошао је у борбу против посљедњег диктаторског режима на тлу Европе. А политичке губитнике пуштамо да се купају у сопственом блату. Они су сами себи највећи непријатељи. До подне мрзе себе, од подне и себе и друге.

 

Демократска Црна Гора

2 КОМЕНТАРА

  1. Да није ДФ Мило би давно пао. ЊИХОВО ПОНАШАЊЕ ЈЕ ПРЕШЛО СВЕ ГРАННИЦЕ УКУСА. СРАМНИ ИЗДАЈНИЦИ. ПА НЕМОЖЕТЕ ВИ ОСПОРТИТИ БЕЧИЋА, ВИ МУ НА ТАЈ НАЧИН НАЈБОЉЕ ПОМАЖЕТЕ.
    МОЛИМО ДФ ЗА ЗАМУКЕНЕ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here